četvrtak, 10 Maj 2018 10:08

Švedska na petom mjestu Featured

 

IZMIR, 4.maj-6.maj

 

Odličan nastup prvotimaca u grupnoj fazi takmičenja

 

Na 15. svjetskom prvenstvu dijaspore BiH u malom nogometu, održanom u turskom Izmiru od 4. do 6.maja, reprezentacija Bosanaca i Hercegovaca iz Austrije, pobjedom 4:0 nad ekipom Norveške u finalu turnira, po peti put postala je prvak.

 

Utakmice u grupi „A“

Na prvenstvu je učestvovalo 11 reprezentacija podijeljenih u tri grupe, a momci iz Švedske nalazili su se u grupi „A“ s Belgijom, Holandijom i Danskom.

U grupnoj fazi Švedska reprezentacija napravila je fantastične rezultate osvojivši maksimalan broj bodova uz igru koja je bila ubjedljivo najbolja i svrstala nas među najbolje ekipe, s najvećim šansama za osvajanje prvog mjesta. Sa gol razlikom 10:0 Švedska je doslovno pregazila protivnike i pokazala svoju snagu.

 

Kobno četvrtfinale

 

Turska - Švedska 2:1. Iznenađenje za sve učesnike i promatrače i nevjerica među brojnima na turniru. Za treće mjesto igrali su Turska i Njemačka. Na kraju su bh. igrači iz Njemačke zauzeli treće mjesto pobijedivši s 1-0. Konačni poredak prvih pet reprezentacija:1.Austrija, 2. Norveška, 3. Njemačka, 4. Turska, 5. Švedska.

 Austrija

Bez primljenog pogotka

 

Trener švedske reprezentacije Mufad Bajraktarević:

-Mislim da je Švedska u grupnoj fazi pokazala kvalitet, gdje smo s Austrijom igrali najljepši i najbolji futsal. Takva igra nas je i dovela na prvo mjesto. Prošli smo grupu bez primljenog gola izbjegavši favorite u produžetku turnira, pa smo mislili da smo već u finalu. U utakmicu protiv Turske ušli smo, čini mi se, s manje želje za pobjedom i dosta nonšalantno. Tako smo ih i potcijenili. Turska se herojski borila i zasluženo nas izbacila. Velika je šteta da nismo mogli vidjeti puni potencijal ove ekipe, svi smo veoma razočarani napustili turnir – ističe Mufad.

 

Momci velikog srca

 

Vođa puta Meho Kapo oduševljen je pokazanim karakterom i zalaganjem igrača iz Švedske:

- Ljepote moje, nakon ”prespavane” noći imam potrebu da kažem nešto što može biti satisfakcija za sve vas, učesnike turnira. Pokazali ste jedan drugi nivo, u grupnom dijelu takmičenja, nivo koji je toliko odskakao od dosadašnjih utakmica i turnira,a koji je ostavio veliki dojam na sve koji su imali priliku gledati naše utakmice uživajući u njima. Lično mislim da je to dalo veći doprinos ovogodišnjem turniru nego da smo osvojili prvo mjesto. Zato vam se želim zahvaliti za sve pokazano, uzimajući u obzir i reakcije nakon utakmice s Turskom, jer ko zna zašto je i to dobro! Pokazali ste da ste momci s velikim srcem!

 

 

Reprezentacije prvenstva:  Belgija, Danska, Holandija, Švedska, Turska, Engleska, Norveška, Austrija, Njemačka, Hrvatska i Italija.

 

 

Švedska ekipa

Reprezentacija Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj. 
Vođa puta: Meho Kapo. Selektor i trener: Mufad Bajraktarević.
Igrači: golman IsmedinMalkić. Igrači u polju: Sanel Hamzić, Adnan Bajramović, Irfan Delimeđac, Alen Nailović, Elmir Bajraktarević, Fehim Smailović, Dražen i Slaven Novoselac. Na prvenstvo su putovali i Jasmin Bajrić, član Glavnog odbora SSDBiH i Muhamed Mujakić kao član Takmičarske komisije SSDBiH. Podršku ekipi pružao je i Smajo Murguz, član Nadzornog odbora GO SSDBiH.

 

Rapsodija u grupi ”A”

  1. Švedska - Danska 3:0
  2. Holandija - Švedska 0:6
  3. Belgija - Švedska 0:1

 

BH PRESS

Read 519 times Last modified on petak, 11 Maj 2018 12:29

STATISTIKA POSJETA

Broj pregleda članaka
307641

TRENUTNO ONLINE

Ko je na portalu: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

BHRF

 

Kontakt

Savez BiH udruženja u Švedskoj

Adresa: Box 2293, 600 02 Norrköping, Sverige
Telefon: +46(0)11 166622 ili +46(0)11 166933

Naše prostorije možete posjetiti na adresi Slottsgatan 134, 60222 Norrköping svakim radnim danom od 10-17 ili nam možete poslati poruku putem naše forme za kontakt.

Socijalni mediji